Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Perspektiv på person och vård; Tillit, tillgänglighet, trygghet och kontinuitet

20 oktober, 2020, kl. 14:00 - 14:45

Välkomen till ett djuplodande samtal på temat person och vård mellan Bengt Kristensson Uggla och Bodil Jönsson. Samtalsledare är Hans-Inge Persson.

Arrangeras av University of Gothenburg Centre for Person-Centred Care (GPCC).

Anmälan: Webbinariet är gratis och du får en länk via mejl. Du anmäler dig via GPCC:s webbsida senast 19 oktober. Webbinariet spelas in och en länk till inspelningen kommer att finnas på deras webbplats i efterhand.

Länk till webbinariet: Du kommer att få en länk till Zoom-webbinariet senast kl. 12 den 20 oktober. Denna skickas till den e-postadress du angav i din anmälan.

Medverkande:

Bengt Kristensson Uggla, professor i filosofi, kultur och företagsledning vid Åbo Akademi, och knuten till GPCC som gästprofessor i vårdvetenskaplig personfilosofi och filosofisk rådgivare.

Bengt är professor och författare. Han har skrivit ett femtontal böcker och utvecklat en tvärvetenskaplig hermeneutik inspirerad av Paul Ricoeur. Bengt är flitigt anlitad som föreläsare i akademi, samhälle och kultur, skriver understreckare i Svenska Dagbladet och medverkar i radio och tv. Hans senaste bok, “En strävan efter sanning: vetenskapens teori och praktik” har fått stor uppmärksamhet i många olika sammanhang.

Bodil Jönsson, professor emerita rehabiliteringsteknik Lunds Tekniska Högskola och Hedersdoktor på Utbildningvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs Universitet.

Som fysiker arbetade Bodil på Lunds Tekniska Högskola i 46 år men kanske är Bodil snarare humanist. Hur som: det blev faktiskt en inspirerande kombination. Publikt är Bodil mest känd för sina böcker om tid, sitt deltagande i Fråga Lund och ett antal Sommar- och Vinterprogram i P1. Tillsammans med Åke Åkesson utkom Bodil under 2020 med den vårdanknutna boken ”Tid för tillit och trygghet”.

Hans-Inge Persson, föreläsare, samhällsdebattör och författare.

Hans-Inge är rådgivare med patient- och närståendeerfarenhet på GPCC. Han föreläser i hela landet och har skrivit fyra böcker med utgångspunkt i den personcentrerade vården, den senaste utkom nyss och heter ”Att utveckla den goda, nära, personcentrerade vården”. Hans-Inge har flera uppdrag, bland annat som ledamot i både Myndigheten för Vård- och omsorgsanalys brukarråd och i Nätverket Hälsofrämjande hälso- och sjukvård, HFS.

Fotografer: Bengt Kristensson Uggla – Satu Karmavalo, Bodil Jönsson – Thomas Hjertén, Hans-Inge Persson – KomLitt förlag

Detaljer

Datum:
20 oktober, 2020
Tid:
14:00 - 14:45
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
View Event Website

Plats

Webbinarium
Sverige

Arrangör

University of Gothenburg Centre for Person-Centred Care – GPCC
Telefon:
031-786 69 29
View Organizer Website