Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Temakväll: Parallell samhälle – Stiftade Rättigheter

25 november, 2020, kl. 18:00 - 20:00

Parallellsamhälle är en följd av funktionsmaktsordning och härskartekniker som sker systematiskt under lång tid och på flera nivåer. Frida Inghamn från STIL föreläser och ger kunskap om det parallellsamhälle som människor med funktionsnedsättning ska leva med och förhålla sig till. Frida belyser det absurda i händelser och regelverk, som lockar till skratt men i grunden allvarliga.  Under kvällen ges exempel på små vardagliga förtryck som vi kanske är så vana vid, att vi tar dem för självklara. Föreläsningen kopplar parallell samhället till våra stiftade rättigheter och skyldigheter.

Frida Inghamn är journalist, funkisaktivist, grundare av Ettgottliv.com

Frida talar om egna erfarenheter av att existera i det svenska samhället med döv-blindhet och rullstol. Frida driver ett eget företag och arbetsleder sina egna assistenter.  Hon gör det genom att ta väldigt mycket hjälp, spela med i systemets förtryckande regler och lägger ner ungefär 20 timmar i veckan på att bara administrera sin vardag.

Sista dag för anmälan är måndag 16 november. Anmäler dig gör du genom att ringa till Funktionsrätt Östergötlands kanslitelefon 013-12 30 60 eller mejla till Karin Klevelid.

Du får länk till mötet efter anmälningstidens slut. För att kunna delta behöver du ha tillgång till smartphone, surfplatta eller dator. Du kan också ringa in med vanlig telefon.

Detaljer

Datum:
25 november, 2020
Tid:
18:00 - 20:00
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:

Plats

Webbinarium
Sverige

Arrangör

Funktionsrätt Östergötland
Telefon:
013-12 30 60
View Arrangör Website